mylogo

Jopa noin 20 vuotta sitten polkupyörän korkeuden valinta ei ollut edes seisomassa. Teini-ikäiset ostivat standardi Storks ja koululaiset, naiset olivat tyytyväisiä Salutesiin ja miehet ylpeästi polkivat raskaita malleja, kuten "Minsk" tai "Ukraine". Toisin sanoen oli vain kolme kokoa sinänsä: pieniä, keskisuuria ja suuria. Nykypäivän polkupyörät ovat tulleet paljon monipuolisemmiksi ja helpommiksi - nyt voimme valita meille sopivan mallin ottaen huomioon korkeus ja fyysiset ominaisuudet.

 

 

pyörä

Paras polkupyöränvalmistaja - mikä yritys valitsee

Kuuluiset polkupyörien valmistajat eivät ole pelkästään kalleimpia, vaan myös luotettavimpia. Vakavat yritykset työskentelevät maineensa vuoksi, koska he tarjoavat tuotteilleen pääsyn urheilukentille - ja tämä on jo erinomainen mainos, joka lupaa huomattavaa voittoa myynnistä.

Lisäksi polkupyörätuotteet itse harjoittavat aktiivisesti polkupyörien kehittämistä ja parantamista, ja ne tarjoavat vuosittain uusia materiaaleja ja epätyypillisiä teknisiä ratkaisuja, jotka nostavat polkupyöränsä lähemmäksi ideaalia.

Parhaita malleja valmistavat yritykset:

 • erikoistunut;
 • Giant;
 • Trek;
 • Merida;
 • Scott.

On olemassa muitakin hyviä merkkejä, mutta tämä viisi on laajalti edustettuna markkinoilla, jotta he voivat helposti löytää oman polkupyörän.

Olemme jo tarkastelleet parhaita pyöräilymalleja eri pyöräilyohjeisiin sijoitusja nyt keskitymme mallin valintaan, tärkeimpiin ominaisuuksiin ja mittoihin.

Toimintaperiaate ja laitteen pyörä

Toimintaperiaate ja laitteen pyörä

Viimeisten viidentoista sadan vuoden aikana polkupyörän suunnittelussa ei ole tehty erityisiä muutoksia - edistyminen on vaikuttanut vain käytettyihin materiaaleihin ja yksittäisten työyksiköiden ulkoasuun.

Siellä oli vaimennettuja haarukoita, jotka absorboivat iskuja ja tärinää karkealla tiellä, erilaisia ​​jarrujärjestelmiä, ja joissakin malleissa alkoi asentaa lähetys, jonka avulla voit käyttää kymmeniä nopeita lähetyksiä.

Pyörän pääelementit pysyivät samoina:

1. Runko - tukirakenne, johon kaikki muut osat on kiinnitetty.

2. Kaksi pyörää: etupuolen ohjaaminen ja takana; se on hänen apunsa avulla voit hallita pyörää.

3. Ohjauspyörä on kytketty etuhaaruun.

4. Vaunu, jossa on pedaalien tangot ja johtava tähti (yksi tai useampi).

5. Takapyörä tai koko järjestelmä, joka on kytketty ketjulla, jossa on etuvarusteet.

6. Jarrut ja satula.

Polkupyörien tyypit

vuori

vuori

Maastopyörät on suunniteltu maastoajoon, mutta niitä voidaan käyttää myös kaupungissa, varsinkin jos asfalttipinta jättää paljon toivomisen varaa.

Ulkopuolella ne poikkeavat muusta polkupyörästä suurilla pyörillä, joiden halkaisija on 26 tuumaa, ja erittäin korotetusta vaunusta. Näin MTV pystyy helpottamaan tiellä olevia esteitä ja leveät renkaat, joissa on aggressiivinen kulutuspinta, pysyvät täydellisesti jopa liukkaalla ja löysällä alustalla.

Maastopyörillä on suhteellisen kevyt, mutta erittäin vahva runko, joka tehdään usein putkistoteknologian avulla, jossa on paksunnetut päät. Se on harvoin kova: tavallisesti tällaisiin polkupyöriin asennetaan pitkäkestoinen iskunvaimennettu haarukka, ja joissakin malleissa on myös asennettu takajousitus.

Lisäksi MTV: n muotoilu mahdollistaa siirron (eräänlainen vaihteisto) ja erittäin luotettavien levyjarrujen olemassaolon.

Plussat:

 • Erittäin kestävä ja luotettava;
 • Voit säästää virtaa vaihteiden vaihdon takia;
 • Luottamuksellisesti seisoo teillä ja voittaa rauhallisesti tärkeimmät esteet;
 • On hyvä iskunvaimennus ja reagoiva jarru;
 • Voidaan käyttää milloin tahansa vuoden aikana.

miinukset:

 • Jotkut kalleimmista polkupyöristä.

Maastopyörän pyörässä on melkein aina suuri sääntelemätön laajennus, ja eturungon kolmio on hieman pidempi kuin kaupunkimallissa. Tämän vuoksi on välttämätöntä valita paitsi korkeuden kokonaiskorkeus myös tarkistaa, kuinka mukava "urheilullinen" lasku kehon kallistettuna eteenpäin on sinua varten.

Tie (tie)

Tie (tie)

Toisin kuin maastopyöräily, nämä polkupyörät tuntuvat paremmin tasaisella tiellä. Ne ovat korkeita, kevyitä ja erittäin nopeita.

Tienpyörillä laita suuret pyörät, joiden halkaisija on 28-29 tuumaa, mutta kapeilla ja lähes sileillä renkailla (slicks). Tieliikenteen kehykset ovat aina jäykkiä, ilman iskunvaimentimia, voidaan valmistaa titaaniseoksesta, hiilestä tai alumiinista, vaikka teräsmalleja onkin.

Tieliikenteen polkupyörien pääasiallinen ero on matala, taivutettu ohjauspyörä ja pitkä istuinputki. Tämä rakenne mahdollistaa rungon vaakasuoran asennon laskeutumisen, mikä vähentää tulevan ilmavirran kestävyyttä.

Plussat:

 • Litteällä radalla kehittyy suuri nopeus;
 • Erittäin kevyt - maantiepyörän paino ei ylitä 8,5-10 kg;
 • Varustettu luotettavilla jarruilla;
 • Joissakin malleissa voi olla voimansiirto, jossa on suuri määrä vaihteita (noin 30).

miinukset:

 • Epävakaa huonoilla teillä;
 • Sopii paremmin kilpa-autoon kuin mukavan kyydin.

Stunt (BMX)

Stunt (BMX)

Pienet pyörät 20 tuuman pyörillä, joissa on hyvin lyhyt, lähes lapsellinen kehys. Ulkopuolella ne näyttävät teini-ikäisiltä malleilta, niissä on matala asennettu satula tai ilman sitä. Mutta "lelu" -näkökulmasta huolimatta BMX-polkupyörien turvallisuusmarginaali on epärealistisesti korkea.

Kaikki ansiosta yksinkertaisin ja luotettavin muotoilu - ilman tarpeettomia komponentteja ja tarpeettomia yksityiskohtia. Poistetaan täällä periaatteessa, eikä jarrujärjestelmä ole pakollinen.

Plussat:

 • Erittäin vahva ja helppo kuljettaa hyppyjä korkeudesta;
 • Säädettävä ja kevyt;
 • Lyhyt pohja mahdollistaa näyttävien temppujen suorittamisen;
 • Ne ovat suhteellisen edullisia.

miinukset:

 • Ei suunniteltu nopeaan ja pitkään ajamaan.

kaupunki

kaupunki

Söpö kävelymallit miellyttävälle, ei-aggressiiviselle kyydille. Ne eroavat urheilupyöristä kehyksen lyhyen pohjan ja kaarevan ohjauspyörän avulla. Tämän muotoilun ansiosta voit istua niillä suoristetulla selällä ja rentoilla käsillä.

Matalan painopisteen ansiosta kaupungin polkupyörät pitävät hyvänä tiellä, ja erilaiset suojapeitteet estävät pyörän työyksiköiden puhdistamisen liian usein. Yleisesti ottaen jatkuvaa mukavuutta ja ei vaivaa omistajalle.

Kaupunkipyöriä on harvoin varustettu siirto, mutta löydät malleja, joissa on kytkimet 3-7 nopeudella. Tällöin kannen alla tarkoittaa usein pieniä mutta miellyttäviä lisäyksiä: korit, runko, leveät siivet, vaiheet.

Kaupunkipyörien nopeaa ajamista tai vakavia kuormia ei suunnitella, joten niissä voi olla taitettava runko ja yksinkertaisin jäykkä haarukka ilman iskunvaimentimia.

Plussat:

 • Kevyt ja ohjattava;
 • Vakaa tiellä;
 • Hyvä työmekanismien suojaustaso lialta;
 • Suuri valikoima taittomalleja;
 • Kohtuullinen hinta.

miinukset:

 • Ei liian nopeasti;
 • Huono istuvuus karkeassa maastossa.

Valitse pyörän koko

Valitse pyörän koko

Koko (kehyksen koko)

Ei ollut turhaa, että asumme polkupyörien lajikkeissa niin yksityiskohtaisesti, koska kussakin katsotussa perheessä saman henkilön paras runkokoko on erilainen.

Valmistajat määrittävät tämän parametrin perinteisesti kirjaimilla S, M, L, XL jne. Mutta tällainen merkintä ei anna tarkkaa käsitystä pyörän korkeudesta - nämä ovat vain maamerkkejä (ja hyvin likimääräisiä).

Pyöräilijöille sopivat 150-160 cm: n pituiset pienet kehykset:

1. Maastopyörien tapauksessa tämä XS on 15 tuuman malli (37,9 cm);

2. Ratsastajat ovat lyhyempiä ja pitempiä, joten runkokoko on 49-51 cm;

3. BMX-tempun pitäisi olla kooltaan 20 tuumaa.

Korkeus 160-170 cm:

1. MTV: lle tarvitaan kehys S tai M - nämä symbolit vastaavat 16-17 "tai 40,6-43,0 cm;

2. Maantiepyörät kuuluvat vain pieneen luokkaan ja ne ovat kooltaan 51-54 cm.

3. Jos kyseessä on BMX, ota sama 20 tuumaa.

Korkeat ihmiset, jotka sopivat 170–185 cm: n pituisista pyöristä

1. L - vuoristomalleille, joiden kehykset ovat 18 tai 19 ″ (45,7-48,0 cm);

2. M - maantiepyörille (55-57 cm);

3. 20,5 tuumaa - temppua varten.

Kun kasvua on jopa 190 cm, sinun on valittava suuret kehykset:

1. XL, jos etsit maastopyörää - numeroina se on 20-21 ″ tai 50,8-53,1 cm;

2. L, jos tarvitset maastopyörää - sen mittojen tulee olla 58-60 cm;

3. 21 tuumaa BMX: lle (tämän arvon yläpuolella ei pitäisi nousta, vaikka oma korkeus on alle kaksi metriä).

Kahden metrin urheilijat tarvitsevat suurimmat pyörät:

1. Vuorikoko XXL - tämä merkintä vastaa 22-23 ″ tai 55,8-58,1 cm;

2. Kahden "X": n tienmalleja ei ole saatavilla - tässä maksimikoko vastaa 61-63 cm ja on kirjoitettu XL: ksi.

Kaupunkipyörien osalta tällaista huolellista runkokoon valintaa ei tarvita, joten valmistajat tarjoavat vain kolme vaihtoehtoa:

1. Pieni - ihmisille, jotka ovat korkeintaan 165 cm;

2. Lähi - niille, jotka ovat alueella 165-180 cm;

3. Suuri - korkeille pyöräilijöille 180 cm ja enemmän.

Voit määrittää oman oman koon laskentamenetelmällä. Tätä varten sinun täytyy mitata jalan sisäosan pituus nivusta kantapäähän. Kerro saatu arvo arvolla 0,66, jos ostat valtatie, tai 0,57 (maastopyöräilyyn). Tuloksena on optimaalinen kehyksen koko. Valmistettu luku senttimetreinä voidaan muuntaa tuumaksi jaettuna 2,54: llä.

Tämä menetelmä auttaa valitsemaan oikean pyörän ostettaessa verkkokaupasta. Mutta on parempi löytää mahdollisuus kokeilla haluamaasi mallia ja varmistaa, että olet lähellä toisiaan.

Pyörän koko

Tämä parametri riippuu myös pyöräilijän korkeudesta, vaikka sillä ei ole niin tärkeää roolia kuin kehyksen koko. Lisäksi pyörän halkaisija määräytyy valitun pyörän nimittämisen perusteella.

Esimerkiksi MTV: n tapauksessa 26 ″: n vanteen käyttöä pidetään normaalina, vaikka se on helpompaa yli 180 cm: n pituisille ihmisille ajaa ns. Lähes kaikki temppu mallit tulevat 20 ″ vanteet, ja laittaa 28-29 ″ pyörät roadbirds.

On erittäin tärkeää valita tämä merkkivalo oikein, kun ostat lasten polkupyörää - pyörän halkaisijan tulee selvästi vastata lapsen korkeutta:

1. Kolmen vuoden ikäisille, jotka eivät ole suurempia kuin metri, tarvitset jopa 12 ″ pyörät;

2. 14 tai 16 tuuman mallit soveltuvat esikoululaisille, joiden korkeus on 100-120 cm.

3. Jopa 10 vuotta vanha, jos lapsesi on 115-135 cm pitkä, voit käyttää polkupyörää, jossa on 18 tuuman pyörät;

4. Teini-ikä jopa 145-150 cm sopii 20 tuuman reunaan tai 24 ″ MTV: n tapauksessa.

Säännöt "sovittamisesta"

Jos ostat polkupyörän kaupassa tai markkinoilla, sinulla on mahdollisuus kokeilla tiettyä mallia. Voit tehdä tämän asettamalla pyörän jalkojen väliin. Tässä asennossa kehyksen ylemmän putken tulee olla vähintään 10-15 cm päässä nivusta.

No, jos myyjä antaa sinulle mahdollisuuden ratsastaa valitulla pyörällä. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka mukavaa on käyttää sitä rakentamisessa.

Muista, että ajon aikana polvessa oleva jalka tulee tasoittaa täysin, kun poljin siirtyy alimpaan asentoon. Muutaman senttimetrin ero ei ole kriittinen - se on täysin mahdollista tasoittaa istuinta säätämällä.

Lasten polkupyörät poimivat muuten. On välttämätöntä, että lapsi pääsee helposti jalkaansa maahan nousematta satulasta - vain tämä säästää vauvan epäonnistuneilta putoamisilta.

Minkä kokoinen pyörä valita

Minkä kokoinen pyörä valita

1. Jos olet tuuletin, joka ajaa aggressiivista tai vain nopeaa ajoa, ota pyörä hieman pienemmäksi kuin valmistaja ehdottaa - niitä on helpompi hallita.

2. Jos olet ylipainoinen tai sinulla on ongelmia nivelliikkuvuudessa, sinun pitäisi myös poiketa ehdotetusta koosta ja ottaa malli tuumaa tai vähemmän. Kiinnitä huomiota rungon ylemmän putken sijaintiin: helpottaaksesi istua ja nousta pyörästä, sen pitäisi pudota suurelle kulmalle vaakasuoraan.

3. Jos haluat tehdä temppuja ja vinkkejä, etsi taas lyhyempi kehys - mieluiten 2 tuumaa.

4. Korkeat ja ohuet pyöräilijät ostavat parempaa pyörää paremmin kuin mitä heille määrätään. Tämä johtuu perustuslain erityispiirteistä: näillä urheilijoilla on pääsääntöisesti hyvin pitkät kädet, joiden ansiosta he voivat ratsastaa suurilla polkupyörillä mukavasti.

Kuinka paljon pyörä on

Kuinka paljon pyörä on

1. Halvin maastopyörä maksaa sinulle 9-12 tuhatta ruplaa. Laadukkaiden mallien hinta alkaa 40-50 tuhatta ja se on puolen miljoonan.

2. Yksinkertainen valtatie voidaan ostaa 14-20 tuhatta ruplaa, mutta jos haluat todella hyvän maastopyörän, valmistaudu osallistumaan 70 - 200 tuhatta euroa.

3. Stunt BMX-mallit ovat välillä 10-40 tuhatta ruplaa.

4. Hyvä kaupunkipyörä voi ostaa 4000-12000 ruplaan, ja tunnettu brändin kehittynyt malli on enintään 50-60 tuhatta.

Myös ystäville on mielenkiintoista

 

 

 


mylogo

valinta

luokitukset